Aanvraag accreditaties

Op de dag van Waregem Koerse (29/08/2023) moeten wij ontegensprekelijk beroep  doen op heel wat vrijwillige medewerkers en externe firma’s om het evenement in goede banen te leiden.

Iedere interne en externe medewerker dient te beschikken over een accreditatie om op bepaalde plaatsen binnen de sites hippodroom en domein Sport Vlaanderen zijn of haar  taak te kunnen uitvoeren.

Naargelang de toegewezen functie en plaats moet men beschikken over een accreditatie.

Deze accreditatie dient u via onderstaand invulformulier aan te vragen. Dit kan ook voor een groep gebeuren indien nodig.

Indien uw aanvraag goedgekeurd is wordt u verwittigd per mail om de accreditatie(‘s) af te halen in het secretariaat van Waregem Koerse( ten vroegste vanaf 21/08/2023).

De organisatie behoudt het recht om accreditatieaanvragen te weigeren indien zou blijken dat deze niet voldoen aan de voorwaarden ter zake. Belangrijk hierin is dat moet kunnen aangetoond worden dat het(de) accreditatiebewijs(zen) noodzakelijk is(zijn) om op de dag van Waregem Koerse werken/diensten/leveringen te kunnen uitvoeren in het belang van het evenement.

 

  • Gegevens aanvrager

  • Aan te vragen accreditaties

  • POLSBANDJES

  • PARKINGKAARTEN / DOORGANGSKAARTEN

  • Kaarten diner/lunch kunnen enkel aangevraagd worden door deelnemers races Waregem Koerse en aanhang.
  • DOORGANGSBEWIJZEN STAD WAREGEM

  • * Noot : het doorgangsbewijs is noodzakelijk voor het voertuig waarmee men zich binnen de politiemeter rondom de sites hippodroom en domein Sport Vlaanderen wil verplaatsen 29/08/2023 VANAF 1200 uur. Vanaf dit uur wordt de perimeter gesloten voor gemotoriseerde voertuigen. Alle aanvragen tot accreditatie zullen eerst beoordeeld worden voordat ze afgeleverd worden. Het organisatieteam Waregem Koerse behoudt het recht om aanvragen tot accreditatie te weigeren. De via dit aanvraagformulier gereserveerde accreditaties kunnen worden afgehaald in het secretariaat – Waregem Koerse vanaf 21/08/2023
  • Alle aangevraagde accreditaties kunnen pas afgehaald worden vanaf 21 augustus 2023 in het secretariaat van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging te 8790 Waregem, Holstraat 97.

 

 

 

 

Indrukwekkende Polinuit wint ING Grote Steeple Chase opnieuw

 

De weergoden waren Waregem Koerse alweer gunstig gezind. Dat bracht opnieuw 35.000 toeschouwers op de been, ook al omdat topsport en entertainment tijdens Waregem Koerse een garantie zijn.

Publiekstrekker is nog altijd de ING Grote Steeple Chase en die werd net als vorig jaar gewonnen door Polinuit met topjockey Angelo Zuliani in het zadel. De Franse succestrainer Patrice Quinton zag het alweer met lede ogen aan. Van de zeven deelnemende paarden worden er vijf door hem getraind en van twee is Quinton zelfs eigenaar. Na de nederlaag van vorig jaar – Quinton had de tien voorgaande edities gewonnen – wilde Quinton revanche nemen. En lang zag alles er goed uit voor Quinton want zijn paarden Dreammy Love en Heclypse Blue liepen lang op kop, maar met een indrukwekkende eindspurt ging Polinuit in extremis alsnog met de overwinning lopen. Van vier naar één in geen tijd, Polinuit was niet toevallig één van de favorieten. Een geweldige race met een geweldige winnaar.

Net voor de ING Grote Steeple Chase hadden enkele Bekende Vlamingen hun goed hart getoond door deel te nemen aan de Horse Race 4Brain. 4Brain is een project dat probeert geld in te zamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen. Stig Broeckx, de ex-renner die zeven jaar geleden een horror ongeluk had en daarbij ernstige hersenschade opliep, gooide de armen in de lucht toen hij in z’n duo sulky als winnaar over de finish liep, maar de finish foto besliste er – helaas voor Stig – anders over. Griet Verhaeghe uit Kortrijk ging alsnog met de zege lopen en dat op haar 60ste verjaardag. Griet mocht als niet bekende Vlaming deelnemen na lottrekking. Europees basketkampioene Emma Meesseman was dé grote vedette en kon best leven met haar derde plaats.

In de Grote Prijs Stad Waregem tot slot was het uitkijken naar het duel tussen good old Jos Verbeeck en het 26-jarige Belgische aanstormende talent Hanna Huygens, maar dat viel even tegen. Ialto D’Hertals, het paard van Hanna Huygens, begon te galopperen en dat is niet toegestaan. Uitsluiting dus voor Huygens. Jos Verbeeck van zijn kant hield de teugels vast van Brand Roc, een machine van een paard, maar Brand Roc en Verbeeck kwamen niet verder dan de 6de plaats. De Grote Prijs Stad Waregem werd gewonnen door Clarisse Lelièvre met Espoir Flymp.

In tien spannende races haalden alle paarden veilig de finish. Dat was de ultieme bekroning van een geanimeerde namiddag op de Waregemse hippodroom. Interviews ‘langs de lijn’ door Anne Debaetslier, DJ Tom met stevige beats, de filmpaarden van Zarafa en tal van eet- en drankstandjes zorgden alweer voor een unieke sfeer. Dat werd ook beaamd door onder anderen premier Alexander De Croo en de ministers Vincent van Peteghem en Hilde Crevits. Waregem Koerse is een traditiegebeuren zonder weerga. Dat zal ook volgend jaar weer blijken op dinsdag 27 augustus 2024.

 

Koop hier je tickets! Tickets