NieuwsBram Vandewalle wordt General Manager van de Waregemse Koersvereniging

Sedert 01 februari 2019 is door de Raad van Bestuur van de VZW Koninklijke Waregemse Koersverenging een General Manager aangesteld, met name, Bram Vandewalle. Hij neemt de dagelijkse leiding over de VZW op zich en zal, in het bijzonder, de komende jaren het evenement Waregem Koerse organiseren, samen met stuurgroep, samengesteld uit Jan Van Den Broecke, logistiek manager, Paul Vandenbosch, sales manager en Jean-Paul Caenepeel, secretaris.

Bram kan terugvallen op een jarenlange ervaring binnen bepaalde paarden-evenementen en in het bijzonder in de totaalorganisatie van internationale jumpingwedstrijden in binnen – en buitenland. Zijn vaardigheden en knowhow , samen met de jarenlange degelijke ervaring van de leden van de stuurgroep zullen ongetwijfeld perspectieven openen bij de realisaties van de volgende edities Waregem Koerse.

Binnenkort zal op de website een organogram van de Raad van Bestuur en de stuurgroep Waregem Koerse gepubliceerd worden waar iedereen ook een gezicht zal krijgen.

172ste Waregem Koerse

dinsdag 27 augustus 2019

De hoogmis in de Belgische paardensport komt er terug aan, al voor de 172ste editie!

Op dinsdag 27 augustus ontvangt de Hippodroom van Waregem opnieuw 40.000 bezoekers waaronder 6.500 VIP’s om de internationale en nationale toppers uit de galop- en drafrennen aan te moedigen.

Als onderdeel van de Crystal Cup, de Europese Cross-country & Steeple chase Challenge behoort Waregem Koerse tot de meest prestigieuze paardenraces in Europa.

De 172ste editie van Waregem Koerse biedt heel wat nieuwigheden aan!

Zo zijn er dit jaar twee extra races: Een vlakke galop ren en de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin bedrijven koersen voor het goede doel. Dit brengt het totaal op 10 koersen met een totale prijzenpot van maar liefst 326.000 euro! En voor de allerkleinsten is er dit jaar ook een shetland pony race.

Met 4 overwinningen in de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen is Taupin Rochelais nu al een van de meest legendarische paarden in de geschiedenis van Waregem Koerse. Dit jaar probeert hij het onmogelijke waar te maken met een vijfde overwinning op rij. Hiermee zou hij dicht in die buurt komen van de legendarische Redpath die met 7 overwinningen nog altijd het record op zijn naam heeft. Maar we spreken dan wel al van de vooroorlogse geschiedenis nl 1897. Vijf overwinningen in het hedendaagse tijdperk zou sportief gezien zelf hoger aangeschreven kunnen worden.

Uiteraard is Waregem Koerse meer dan een sportief topsport evenement. Het grootste hippische evenement in België is de ideale mix van topsport, spektakel, netwerking, en een gezellige namiddag onder vrienden. Kortom, iedereen is welkom op Waregem Koerse en u vindt verder op deze website uw formule op maat!