NieuwsMarktonderzoek over publieke belangstelling voor het evenement Waregem Koerse

Wij hebben de samenwerking verkregen van de Hogeschool VIVES te KORTRIJK om een marktonderzoek te voeren naar de publieke belangstelling voor ons evenement . Wij willen immers Waregem Koerse in al zijn glorie nog aantrekkelijker en toegankelijker maken voor jong en oud, voor mensen en gezinnen uit Waregem en omstreken, maar ook uit andere landgedeelten, die al dan niet voeling hebben voor de paardensport.

Kortom, we zijn benieuwd wie waarom naar dit grote feest wil komen, wie Waregem Koerse nog niet kent of wie waarom redenen zou hebben om het evenement niet te bezoeken.

Om dit te weten te komen zullen een 40-tal studenten van de Hogeschool VIVES uit de richting Marketing in het kader van hun lessenpakket een wetenschappelijk onderlegd onderzoek voeren gedurende de maanden februari, maart, april en mei 2020. Hierbij zullen zij gedifferentieerd tal van mensen bevragen om te kunnen peilen naar onze behoeften om van Waregem Koerse nog een groter feest te kunnen maken. Hierbij zullen zowel heel wat personen die Waregem Koerse reeds bezocht hebben in het verleden, maar ook diegenen voor wie dit feest nog een grote onbekende is, zowel digitaal als fysiek bevraagd worden.

Indien je je geroepen voelt om mee te werken aan deze enquête kan je je ook steeds aanbieden via het contactformulier op de website. Wij zorgen er dan voor dat je gecontacteerd wordt door de Hogeschool om mee deel uit te maken van onze peiling. Op die manier ben je dan toch al betrokken bij ons prachtig evenement, wat we zeer fijn zouden vinden.

Alvast bedankt op voorhand voor je belangstelling !

 

Geen Waregem Koerse in 2020

dinsdag 31 augustus 2021

Het wordt niet alleen een zomer zonder festivals, ook Waregem Koerse zal dit jaar de zomer niet afsluiten. Sinds de 2de wereldoorlog gebeurde dit nooit meer!
De Raad van Bestuur van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging, organisator van Waregem Koerse, heeft naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 april zopas beslist om de editie van Waregem Koerse 2020 te annuleren.
De 173ste editie zou plaatsvinden op dinsdag 1 september.
De Veiligheidsraad heeft reeds alle massa-evenementen in België tem 31 augustus geannuleerd.
De Raad van Bestuur oordeelde dat meteen één dag later, de veiligheid van de 40.000 bezoekers onmogelijk kon worden gegarandeerd. Veiligheid en gezondheid zijn vandaag ook haar hoogste prioriteit; het virus een halt toeroepen

Met deze beslissing nu reeds te nemen wenst de Koninklijke Waregemse Koersvereniging haar verantwoordelijkheid te nemen en klaarheid te scheppen naar alle trouwe bezoekers, partners, medewerkers, leveranciers, nationale & internationale jockeys, trainers en eigenaars.

We maken vandaag reeds rendez-vous voor de volgende editie op dinsdag 31 augustus 2021.

Bedankt voor jullie begrip en blijf allemaal gezond !
Met Vriendelijke & Gezonde Groeten