NieuwsOverlijden Tom Ryckewaert

Naar aanleiding van het spijtig overlijden van Tom op 14 juni 2019 betuigen de Raad van bestuur en het organisatieteam van Waregem Koerse , hun diep medeleven aan zijn familie en zijn vele (paarden)vrienden binnen en buiten de hippische wereld.

Tom was jarenlange parcoursverantwoordelijke van Waregem Koerse, een taak die hij steeds met veel enthousiasme en professionalisme  uitvoerde.

Daarnaast was hij in de eventing-sport internationaal erg gerenomeerd en was hij actief betrokken bij verschillende Europese – en wereldkampioenschappen alsook bij een aantal Olympische Spelen.

Hij was tenslotte ook de grote bezieler van de jaarlijkse internationale Eventing Waregem.

Op initiatief van Sport Vlaanderen Waregem is er een rouwregister geopend in het Sporthotel (Waregem, Veldloopstraat 11) waarbij iedereen die het wenst, zijn medeleven kan betuigen in dit register.

Ter nagedachtenis van Tom wordt een ceremonie georganiseerd op woensdag 26 juni 2019 om 1400 uur in de Hippo Loggia – hippodroom Waregem, gelegen te 8790 Waregem, Holstraat 95.  Deze serene plechtigheid gaat door in de zaal op de derde verdieping,  waarbij iedereen zijn/haar medeleven kan betuigen.

 

 

 

 

 

172ste Waregem Koerse

dinsdag 27 augustus 2019

De hoogmis in de Belgische paardensport komt er terug aan, al voor de 172ste editie!

Op dinsdag 27 augustus ontvangt de Hippodroom van Waregem opnieuw 40.000 bezoekers waaronder 6.500 VIP’s om de internationale en nationale toppers uit de galop- en drafrennen aan te moedigen.

Als onderdeel van de Crystal Cup, de Europese Cross-country & Steeple chase Challenge behoort Waregem Koerse tot de meest prestigieuze paardenraces in Europa.

De 172ste editie van Waregem Koerse biedt heel wat nieuwigheden aan!

Zo zijn er dit jaar twee extra races: Een vlakke galop ren en de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin bedrijven koersen voor het goede doel. Dit brengt het totaal op 10 koersen met een totale prijzenpot van maar liefst 326.000 euro! En voor de allerkleinsten is er dit jaar ook een shetland pony race.

Met 4 overwinningen in de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen is Taupin Rochelais nu al een van de meest legendarische paarden in de geschiedenis van Waregem Koerse. Dit jaar probeert hij het onmogelijke waar te maken met een vijfde overwinning op rij. Hiermee zou hij dicht in die buurt komen van de legendarische Redpath die met 7 overwinningen nog altijd het record op zijn naam heeft. Maar we spreken dan wel al van de vooroorlogse geschiedenis nl 1897. Vijf overwinningen in het hedendaagse tijdperk zou sportief gezien zelf hoger aangeschreven kunnen worden.

Uiteraard is Waregem Koerse meer dan een sportief topsport evenement. Het grootste hippische evenement in België is de ideale mix van topsport, spektakel, netwerking, en een gezellige namiddag onder vrienden. Kortom, iedereen is welkom op Waregem Koerse en u vindt verder op deze website uw formule op maat!