waregem koerse verjaardagsspel

Horse Race 4Brain 2022

 • De Horse Race 4brain is een Duo race met als doel een breed publiek te informeren over het behoud van gezonde hersenen via oefening en beweging, gezond eten en sociaal leven, de bewustwording van hersenaandoeningen en het helpen behouden van de kwaliteit van leven van patiënten met hersenaandoeningen.

 

 • Waregem Koerse wil dit jaar bijdragen aan de bewustwording van het belang van gezonde hersenen en de stijgnde hersenaandoeningen en werkt hiervoor samen met 4Brain, de non profit organisatie van de Gense professor neurologie Dr. Paul Boon.

 

 • Tijdens de Duo Race op Waregem Koerse kunnen de deelnemende bedrijven nog steeds hun eigen goede doel kiezen binnen de ruimere missie van de Horse Race 4Brain en worden de gewonnen prijzengelden geschonken ten voordele van een eigen gekozen goed doel.

 

  • als Sponsor koerst uzelf of een collega of een vriend, of zelfs een BV aan de zijde van een (semi) Professionele Jockey in dé Waregem Koerse Duo Race!
  • dit wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Waregem Koerse.
  • wij koersen met een beperkt aantal teams en bieden u aldus véél publiciteit:
   • De sulky en uw koers kledij komen in de kleuren van uw bedrijf
   • VIP’s en groot-publiek gokken op uw bedrijf
   • Uw logo komt op de LED boarding en alle grote publieksschermen

 

 • Een unieke ervaring!

 

 • Professionele voorbereiding met een training

 

 • Wat u nog moet weten:

Diverse communicatie opportuniteiten

  • Bevestiging deelname teams & een goed doel
  • Loting van de professionele en amateur drivers
  • Trainingsmomenten
  • Oproep om te supporteren voor uw team
  • Voor, tijdens en na de wedstrijd
  • Communicatie momenten verspreid over verschillende maanden
  • Kruisbestuivingen tussen Waregem Koerse, Partners en een goed doel
  • Ruime persaandacht verspreid over verschillende persmomenten

 

 • Goed doel
  • Gewonnen prijzengeld wordt geschonken aan uw goed doel naar keuze
  • iedere goed doel ontvangt een cheque
  • Goodwill creëren voor bedrijven

 

Klik hier voor meer informatie.

 

Wil jij dit jaar deelnemen aan Waregem Koerse in een sulky? Dan komt die droom nu toch heel dichtbij. Speel mee met het Waregem Koerse verjaardagspel en draaf naar die onvergetelijke ervaring!

 

bel 0476 87.87.30 of mail b.vandewalle@waregemkoerse.be 

 

DEELNEMENDE TEAMS

 

 

 

 

 

 

 

     

                           

 

Waregem Koerse 2022

dinsdag 30 augustus 2022

Waregem Koerse wordt 175 jaar – Oud maar ook nieuw

Op dinsdag 30 augustus van dit jaar verzamelt al wie Waregem Koerse minded is weer op de hippodroom van Waregem voor Waregem Koerse. Een speciale editie, want Waregem Koerse viert z’n 175ste verjaardag.

Waregem Koerse werd voor het eerst georganiseerd in 1847. Het koninkrijk België bestond nog geen twee decennia. Met 175 jaar op de teller is Waregem Koerse logischerwijze het oudste ééndagsevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in ons land. Dat wordt extra in de verf gezet met een gloednieuwe affiche die knipoogt naar het verleden.

De koers ontstond destijds in het centrum van Waregem om na enkele jaren te verhuizen naar de hippodroom waar ze tot op vandaag nog altijd plaatsvindt. Van meetaf aan was het evenement een succes dankzij de sprong over de Gaverbeek, in die tijd meer dan 5 meter breed.

Een koerse die ook geleid heeft tot heel wat ontwikkelingen in en rond Waregem met onder meer het ontstaan van Centrum Sport Vlaanderen, de evolutie van De Club Gaverbeek met de bouw van de stallen, De Waregem Koerse feesten, etc.

ING Steeple Chase 

Er wordt dit jaar extra ingezet op (rand)animatie. Zo zal Zarafa – bekend van onder meer Studio 100 producties – voor een extra feestelijke beleving zorgen.

Maar het allerbelangrijkste blijft uiteraard het sportieve programma met opnieuw 4 hindernisrennen. Dat is er zelfs één meer dan vorig jaar. Waregem Koerse blijft de enige wedstrijd in België die nog altijd hindernisrennen organiseert.

Naast de 3 drafrennen en de 2 vlakke galoprennen is er ook weer een koers voor het goede doel, de Horse Race 4Brain met deelname van Bekende Vlamingen. De 4Brain stichting en Waregem Koerse willen met deze koers de verschillende hersenaandoeningen onder de aandacht brengen en erop wijzen hoe je de hersenen gezond kunt houden.

Natuurlijk blijft de absolute apotheose de ING Steeple Chase van Vlaanderen, de koers die deel uitmaakt van de Crystal Cup, De European Cross Country Challenge, met wedstrijden in Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Polen, Italië en België.

175 jaar Waregem Koerse is niet alleen een moment om terug te blikken maar ook om al vooruit te blikken naar de toekomst. Daarom wil Waregem Koerse de komende jaren inzetten op duurzaamheid. Het zal van deze editie gebruik maken om een analyse van het evenement te maken om vervolgens een meerjarenplan op te stellen. Duurzaamheid kunnen we niet meer negeren in onze maatschappij. We willen het niet op de lange baan schuiven maar ook dit jaar al een aantal concrete maatregelen nemen. Waregem Koerse mag dan wel ‘oud’ zijn, tegelijk is dit topevenement ook ‘nieuw’.

Uiteraard is Waregem Koerse geworden wat het is dankzij de jaarlijkse aanwezigheid van tienduizenden mensen die veelal fans geworden zijn. Om hen te bedanken voor hun jaarlijkse aanwezigheid op de hippodroom willen we iemand speciaal in de bloemen zetten door hem/haar de kans te bieden om zelf deel te nemen in een sulky aan Waregem Koerse. Deze persoon zal uitgeloot worden via het Waregem Koerse verjaardagsspel. Uiteraard mag het niet het feest zijn van 1 persoon, maar daarnaast zullen er nog talrijke andere mooie prijzen te winnen vallen zoals een VIP-arrangement op Waregem Koerse, een Big Green Egg barbecue en nog zoveel meer. 

Tickets kunnen gekocht worden  via de knop “Koop hier uw tickets” hieronder. Wees er snel bij: vanaf 07 juli betaal je slechts € 25. voor een Weegplaats ticket. Tickets voor het middenplein kunnen al gekocht worden voor € 12 en voor een ticket op de zittribune betaal je € 55.