Horse Race 4Brain 2023

 • De Horse Race 4brain is een Duo race met als doel een breed publiek te informeren over het behoud van gezonde hersenen via oefening en beweging, gezond eten en sociaal leven, de bewustwording van hersenaandoeningen en het helpen behouden van de kwaliteit van leven van patiënten met hersenaandoeningen.

 

 • Waregem Koerse wil dit jaar bijdragen aan de bewustwording van het belang van gezonde hersenen en de stijgnde hersenaandoeningen en werkt hiervoor samen met 4Brain, de non profit organisatie van de Gense professor neurologie Dr. Paul Boon.

 

 • Tijdens de Duo Race op Waregem Koerse kunnen de deelnemende bedrijven nog steeds hun eigen goede doel kiezen binnen de ruimere missie van de Horse Race 4Brain en worden de gewonnen prijzengelden geschonken ten voordele van een eigen gekozen goed doel.

 

  • als Sponsor koerst uzelf of een collega of een vriend, of zelfs een BV aan de zijde van een (semi) Professionele Jockey in dé Waregem Koerse Duo Race!
  • dit wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Waregem Koerse.
  • wij koersen met een beperkt aantal teams en bieden u aldus véél publiciteit:
   • De sulky en uw koers kledij komen in de kleuren van uw bedrijf
   • VIP’s en groot-publiek gokken op uw bedrijf
   • Uw logo komt op de LED boarding en alle grote publieksschermen

 

 • Een unieke ervaring!

 

 • Professionele voorbereiding met een training

 

 • Wat u nog moet weten:

Diverse communicatie opportuniteiten

  • Bevestiging deelname teams & een goed doel
  • Loting van de professionele en amateur drivers
  • Trainingsmomenten
  • Oproep om te supporteren voor uw team
  • Voor, tijdens en na de wedstrijd
  • Communicatie momenten verspreid over verschillende maanden
  • Kruisbestuivingen tussen Waregem Koerse, Partners en een goed doel
  • Ruime persaandacht verspreid over verschillende persmomenten

 

 • Goed doel
  • Gewonnen prijzengeld wordt geschonken aan uw goed doel naar keuze
  • iedere goed doel ontvangt een cheque
  • Goodwill creëren voor bedrijven

 

Klik hier voor meer informatie.

 

Wil jij dit jaar deelnemen aan Waregem Koerse in een sulky? Dan komt die droom nu toch heel dichtbij. Speel mee met het Waregem Koerse verjaardagspel en draaf naar die onvergetelijke ervaring!

 

bel 0476 87.87.30 of mail b.vandewalle@waregemkoerse.be 

 

DEELNEMENDE TEAMS

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                           

 

Waregem Koerse 2022

dinsdag 30 augustus 2022

175 jaar Waregem koerse schot in de roos

Ruim 35.000 toeschouwers hebben van een zonovergoten Waregem Koerse genoten, een jubileumeditie die door velen werd omschreven als één van de beste edities in jaren. Spektakel op en naast de renbaan, het werd een verjaardagsfeest om in te kaderen.

10 races in totaal met de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen als publiekstrekker zorgden voor een constante extase die je maar één keer per jaar beleeft. En een verrassing toch wel: de Grote Steeple werd dit jaar eens niet gewonnen door een combinatie van de Franse succestrainer Patrice Quinton. Quinton had de vorige tien edities gewonnen, een elfde zege zal ten vroegste voor volgend jaar zijn. Zijn toppaard en favoriet Calisco De Kerser ging meteen vol aan de leiding maar slaagde er niet in om de tegenstand van zich af te schudden. Integendeel, in de laatste honderden meters werd Calisco het nakijken gegeven door de outsiders Premier Vert en Polinuit. Dat duo hield het spannend tot aan de finish. Uiteindelijk trokken Polinuit en zijn jockey Angelo Zuliani aan het langste eind. Zijn zegegebaar en geschreeuw waren veelzeggend: de ING Grote Steeple Chase wil elke jockey op z’n palmares. Calisko De Kerser werd uiteindelijk 6de, een andere favoriet, Arc Du Chatelet, haalde niet eens de finish.

 

4Brain Race 

Toch was er ook een heuglijk moment voor Patrice Quinton. In de Prijs Baron Casier mocht de Fransman wel juichen na een zege van zijn paard Dreammy Love. Een ook al door hem getraind paard, General Desjy werd tweede.

Veel aandacht was er ook weer voor de Horse Race 4Brain waarvan alle opbrengst naar het goede doel ging. 4Brain is het project van de Gentse professor Paul Boon dat onderzoek doet naar hersenaandoeningen. Onder anderen Sporza gezicht Karl Vannieuwkerke, ex wereldkampioen veldrijden Niels Albert en jumpingruiter Ludo Philippaerts namen plaats in een duo sulky. De overwinning was voor geen van die drie. Grote winnaar werd Waregemnaar Jan Eggermont, uitgerekend de enige niet bekende deelnemer. Eggermont had het Waregem Koerse verjaardagsspel gewonnen en zag zo z’n grote droom waar worden: zelf eens mogen deelnemen en dan nog winnen ook. Voor Jan mag bij manier van spreken morgen de wereld vergaan, het hoogtepunt van zijn leven heeft hij op Waregem Koerse 2022 beleefd.

 

Andere races

In de Prijs Jean Bouckaert stond er geen maat op Nevele Hall Graux met jockey Piet Van Pollaert.

In de tweede race van de namiddag, de Prijs Felix De Ruyck, ging de overwinning naar Buen Star met jockey Gautron.

De Grote Prijs Stad Waregem (draf) was een kolfje naar de hand van de Belg Francis Neirinck met Cicero Noa.

De Steeple Chase Prijs Rallye Waregem werd gewonnen door Gard Feel met jockey Anthony Renard.

Voor het tweede jaar stond er ook een wedstrijd van de Sheik Mansoor Festival Cup op het programma. Arabische volbloeden in galop met een Belgische overwinning voor El Zarka met Koen Clijmans als jockey.

In de Bingoal St Leger stond er geen maat op Lady Magda met onze landgenote Karen Dieltjens. Ongeslagen in 2022: je moet het maar doen.

 

Eén paard ingeslapen

Helaas werd de 175ste verjaardag ook wat overschaduwd door het overlijden van het paard Hyperion De Kerser. In de Prijs Baron Casier kwamen Hyperion en z’n jockey ten val. Daarbij raakte Hyperion geblesseerd, een fractuur in het bovenbeen, een blessure die niet te herstellen is.  “Brute pech”, wist veearts Frank Gasthuys achteraf. “Dit blijft uitermate jammer, maar we wilden Hyperion niet langer laten afzien en hebben beslist om het te doen inslapen. Er stond een honderdtal paarden aan de start vandaag. Die zijn – met uitzondering van Hyperion – allemaal veilig aan de finish geraakt. Dit spijtig incident was echt brute pech.” De enige juiste beslissing dus. Waregem Koerse betuigt zijn medeleven aan jockey, trainer en eigenaar van Hyperion De Kerser.

Koop hier je tickets! Tickets