NieuwsWat je moet weten over onze nieuwe website !

Wellicht heb je al opgemerkt dat de website in een nieuw kleedje gestopt werd. De organisatie Waregem Koerse wil met deze vernieuwde website onder meer  het publiek meer en beter inlichten over het evenement.

Hierbij werd bijzondere aandacht geschonken aan informatie die het iedere Waregem Koerse-bezoeker gemakkelijker moet maken om :

  • vlot de weg naar de hippodroom van Waregem te vinden.
  • voldoende informatie te hebben over de soorten tickets die hij/zij op voorhand of op de dag van het evenement kan aankopen.
  • de toeschouwer op een duidelijke en eenvoudige manier aan te geven welke toegangen men kan nemen om de hippodroom  te betreden.
  • hoe je best een gokje kan wagen op een of andere race tijdens het evenement.
  • te weten wanneer je het secretariaat van Waregem Koerse kan bezoeken/contacteren voor informatie, vragen, enz….
  • ……….

Uiteraard is het de bedoeling om deze website nog verder uit te breiden met nuttige informatie voor iedereen die dit feest wil meemaken. Zo zal ook in de nabije toekomst ook aandacht besteed worden aan :

  • de visualisatie van de (uitgebreide) toiletmogelijkheden op de dag van Waregem Koerse.
  • een eerste aanzet om dit jaar, reeds tijdens het evenement, drankbekers te laten ophalen en op te ruimen.
  • nuttige tips en aandachtsvestigingen die het de bezoeker nog meer comfortabel kunnen maken tijdens zijn/haar beleving van Waregem Koerse op de hippodroom.
  • ……

Last but not least mogen wij zeker niet vergeten dat het paard centraal moet blijven bij dit groots feest. Daarom gaan we terug de uitdaging aan om de geïnteresseerde bezoeker van Waregem Koerse hierbij zoveel als mogelijk te informeren over de deelnemende combinaties in iedere race,  de starturen,  de uitslagen, enz….

Met veel enthousiasme raden wij je nu reeds aan om “op een drafje” een “ren” te maken doorheen onze site, met de plechtige belofte dat er in de toekomst nog meer informatie zal te rapen vallen.

Veel surfgenot !!

172ste Waregem Koerse

dinsdag 27 augustus 2019

De hoogmis in de Belgische paardensport komt er terug aan, al voor de 172ste editie!

Op dinsdag 27 augustus ontvangt de Hippodroom van Waregem opnieuw 40.000 bezoekers waaronder 6.500 VIP’s om de internationale en nationale toppers uit de galop- en drafrennen aan te moedigen.

Als onderdeel van de Crystal Cup, de Europese Cross-country & Steeple chase Challenge behoort Waregem Koerse tot de meest prestigieuze paardenraces in Europa.

De 172ste editie van Waregem Koerse biedt heel wat nieuwigheden aan!

Zo zijn er dit jaar twee extra races: Een vlakke galop ren en de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin bedrijven koersen voor het goede doel. Dit brengt het totaal op 10 koersen met een totale prijzenpot van maar liefst 326.000 euro! En voor de allerkleinsten is er dit jaar ook een shetland pony race.

Met 4 overwinningen in de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen is Taupin Rochelais nu al een van de meest legendarische paarden in de geschiedenis van Waregem Koerse. Dit jaar probeert hij het onmogelijke waar te maken met een vijfde overwinning op rij. Hiermee zou hij dicht in die buurt komen van de legendarische Redpath die met 7 overwinningen nog altijd het record op zijn naam heeft. Maar we spreken dan wel al van de vooroorlogse geschiedenis nl 1897. Vijf overwinningen in het hedendaagse tijdperk zou sportief gezien zelf hoger aangeschreven kunnen worden.

Uiteraard is Waregem Koerse meer dan een sportief topsport evenement. Het grootste hippische evenement in België is de ideale mix van topsport, spektakel, netwerking, en een gezellige namiddag onder vrienden. Kortom, iedereen is welkom op Waregem Koerse en u vindt verder op deze website uw formule op maat!