waregem koerse verjaardagsspel

Privacybeleid

Waarom deze privacyverklaring?

Kon. Waregemse Koersvereniging VZW hecht grote waarde aan de bescherming van uw privacy en persoonsgegevens. Wij gebruiken uw persoonsgegevens uitsluitend in overeenstemming met de Privacywet en andere relevante vigerende wettelijke voorschriften. Iedere verwijzing in deze Privacyverklaring naar de Privacywet betekent een verwijzing naar de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. Iedere verwijzing naar de Verordening is een verwijzing naar de Verordening van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.

Met deze Privacyverklaring wil Kon. Waregemse Koersvereniging VZW u wijzen op eventuele verwerkingshandelingen ten aanzien van deze gegevens en op uw rechten. Door gebruik te maken van ons platform/onze website/onze applicatie verleent u expliciet uw toestemming met mogelijke verwerkingshandelingen door Kon. Waregemse Koersvereniging VZW.

Het is mogelijk dat deze Privacyverklaring in de toekomst onderhevig is aan aanpassingen en wijzigingen. Het is aan u om op regelmatige basis dit document te raadplegen. Iedere substantiële wijziging zal steeds duidelijk gecommuniceerd worden op het platform van Kon. Waregemse Koersvereniging VZW.

Wie verwerkt de persoonsgegevens?

De website www.bethere.be is een initiatief van:

Kon. Waregemse Koersvereniging VZW
Holstraat 97
8790 Waregem
België

E-mail: info@waregemkoerse.be
Tel. +32 56 60 27 40

Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

Kon. Waregemse Koersvereniging VZW verbindt zich ertoe enkel de gegevens te verwerken die ter zake dienend zijn en noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor zij verzameld werden. Volgende categorieën van persoonsgegevens kunnen verwerkt worden door Kon. Waregemse Koersvereniging VZW:

  1. Identificatiegegevens
  2. Vrijetijdsbesteding en interessen

Voor welke doeleinden worden mijn persoonsgegevens gebruikt?

Kon. Waregemse Koersvereniging VZW verzamelt persoonsgegevens om u een veilige, optimale en persoonlijke gebruikerservaring te bieden. De verzameling van persoonsgegevens wordt uitgebreider naarmate u intensiever gebruik maakt van de website en onze online dienstverlening.

 Gegevensverwerking is essentieel voor de werking van de website en de daarbij horende diensten. De verwerking gebeurt uitsluitend voor volgende welbepaalde doeleinden:

  1. Het aanbieden en verbeteren van een algemene en gepersonaliseerde dienstverlening; inclusief facturatiedoeleinden, aanbod van informatie, nieuwsbrieven en aanbiedingen die nuttig en/of noodzakelijk zijn voor u, de verkrijging en verwerking van gebruikersbeoordelingen en het verlenen van ondersteuning.
  2. Marketing doeleinden

Bij een bezoek aan het de website van Kon. Waregemse Koersvereniging VZW worden er enkele gegevens ingezameld voor statistische doeleinden. Dergelijke gegevens zijn noodzakelijk om het gebruik van onze website te optimaliseren. Deze gegevens zijn: IP-adres, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina’s er werden bezocht. Wanneer u de website van Kon. Waregemse Koersvereniging VZW bezoekt verklaart u zich akkoord met deze gegevensinzameling bestemd voor statische doeleinden zoals hierboven omschreven.

De Gebruiker verschaft steeds zelf de persoonsgegevens aan  Kon. Waregemse Koersvereniging VZW en kan op die manier een zekere controle uitoefenen. Indien bepaalde gegevens onvolledig of ogenschijnlijk incorrect zijn, behoudt Kon. Waregemse Koersvereniging VZW zich het recht voor bepaalde verwachte handelingen tijdelijk of permanent uit te stellen.

De persoonsgegevens worden enkel verwerkt voor intern gebruik binnen Kon. Waregemse Koersvereniging VZW.
We kunnen u dan ook geruststellen dat persoonsgegevens niet verkocht, doorgegeven of meegedeeld worden aan derde partijen die aan ons verbonden zijn. Kon. Waregemse Koersvereniging VZW heeft alle mogelijke juridische en technische voorzorgen genomen om ongeoorloofde toegang en gebruik te vermijden.

Wij gebruiken ook cookies!

Tijdens een bezoek aan onze website kunnen ‘cookies’ op uw harde schijf geplaatst worden om de website beter af te stemmen op de behoeften van de terugkerende bezoeker. Niet-functionele cookies helpen ons om uw bezoek aan het platform te optimaliseren en om technische keuzes te herinneren.

Voor een verder begrip van de wijze waarop wij cookies gebruiken om uw persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken, verwijzen wij u graag door naar onze Cookieverklaring.

Als u het platform/de website van Kon. Waregemse Koersvereniging VZW wil consulteren, is het aan te raden dat u cookies ingeschakeld hebt. Hoe u cookies daarentegen kan uitschakelen, staat eveneens te lezen in onze Cookieverklaring.

Wat zijn mijn rechten?

Garantie van een rechtmatige en veilige verwerking van de persoonsgegevens

Kon. Waregemse Koersvereniging VZW verwerkt uw persoonsgegevens steeds eerlijk en rechtmatig. Dit houdt volgende garanties in:

  1. Persoonsgegevens worden enkel conform de omschreven en gerechtvaardigde doeleinden van deze Privacyverklaring verwerkt.
  2. Persoonsgegevens worden enkel verwerkt voor zover dit toereikend, ter zake dienend en niet overmatig is.
  3. Persoonsgegevens worden maar bewaard zolang dit noodzakelijk is voor het verwezelijken van de omschreven en gerechtvaardigde doeleinden in deze Privacyverklaring.

De nodige technische en beveiligingsmaatregelen werden genomen om de risico’s op onrechtmatige toegang tot of verwerking van de persoonsgegevens tot een minimum te reduceren. Bij inbraak in haar informaticasystemen zal Kon. Waregemse Koersvereniging VZW onmiddellijk alle mogelijke maatregelen nemen om de schade tot een minimum te beperken.

Recht op inzage/rectificatie/wissen van uw persoonsgegevens

Bij bewijs van uw identiteit als Gebruiker, beschikt u over een recht om van Kon. Waregemse Koersvereniging VZW uitsluitsel te krijgen over het al dan niet verwerken van uw persoonsgegevens. Wanneer Kon. Waregemse Koersvereniging VZW uw gegevens verwerkt, heeft u bovendien het recht om inzage te verkrijgen in de verzamelde persoonsgegevens. Indien u wenst uw recht op inzage te gebruiken, zal Kon. Waregemse Koersvereniging VZW hieraan gevolg geven binnen één (1) maand na het ontvangen van de aanvraag. De aanvraag gebeurt via aangetekende zending of via het versturen van een e-mail naar info@waregemkoerse.be

Onnauwkeurige of onvolledige persoonsgegevens kunnen steeds verbeterd worden. Het is aan de Gebruiker om in de eerste plaats zelf onnauwkeurigheden en onvolledigheden aan te passen. U kan uw recht op verbetering uitoefenen door een aanvullende verklaring te verstrekken aan Kon. Waregemse Koersvereniging VZW. Kon. Waregemse Koersvereniging VZW zal hieraan gevolg geven binnen één (1) maand na het ontvangen van de aanvullende verklaring.

U heeft bovendien het recht om zonder onredelijke vertraging uw persoonsgegevens door ons te laten wissen. U kan slechts beroep doen op dit recht om vergeten te worden in de hiernavolgende gevallen:

  1. Wanneer de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor zij oorspronkelijk werden verzameld;
  2. Wanneer de persoonsgegevens verzameld werden op basis van verkregen toestemming en geen andere rechtsgrond bestaat voor de verwerking;
  3. Wanneer bezwaar wordt gemaakt tegen de verwerking en geen prevalerende dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking bestaan;
  4. Wanneer de persoonsgegevens onrechtmatig werden verwerkt;
  5. Wanneer de persoonsgegevens gewist moeten worden overeenkomstig een wettelijke verplichting.

Kon. Waregemse Koersvereniging VZW beoordeelt de aanwezigheid van een van de voornoemde gevallen.

Recht op beperking van/bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens

Gebruiker heeft het recht om een beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verkrijgen:

  1. Gedurende de periode die Kon. Waregemse Koersvereniging VZW nodig heeft om de juistheid van de persoonsgegevens te controleren, in geval van betwisting;
  2. Wanneer de gegevensverwerking onrechtmatig is en Gebruiker verzoekt tot een beperking van de verwerking in plaats van het wissen van de persoonsgegevens;
  3. Wanneer Kon. Waregemse Koersvereniging VZW de persoonsgegevens van de Gebruiker niet meer nodig heeft voor de verwerkingsdoeleinden en Gebruiker de persoonsgegevens nodig heeft inzake een rechtsvordering;
  4. Gedurende de periode die Kon. Waregemse Koersvereniging VZW nodig heeft om de aanwezigheid van de gronden voor het wissen van persoonsgegevens te beoordelen.

Gebruiker heeft bovendien te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens. Kon. Waregemse Koersvereniging VZW staakt hierna de verwerking van uw persoonsgegevens, tenzij Kon. Waregemse Koersvereniging VZW dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking van uw persoonsgegevens kan aanvoeren die zwaarder wegen dan het recht van de Gebruiker op bezwaar.

Indien Gebruiker wenst om deze rechten uit te oefenen, zal Kon. Waregemse Koersvereniging VZW hieraan gevolg geven binnen één  (1) maand na het ontvangen van de aanvraag. De aanvraag gebeurt via aangetekende zending of via een e-mail naar info@waregemkoerse.be

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Gebruiker heeft het recht om de aan Kon. Waregemse Koersvereniging VZW verstrekte persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen. Daarnaast heeft Gebruiker het recht om deze persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke wanneer de verwerking van de persoonsgegevens uitsluitend rust op de verkregen toestemming van de Gebruiker.

Indien Gebruiker wenst om dit recht uit te oefenen, zal Kon. Waregemse Koersvereniging VZW hieraan gevolg geven binnen één (1) maand na het ontvangen van de aanvraag. De aanvraag gebeurt via aangetekende zending of via een e-mail naar info@waregemkoerse.be

Recht op het intrekken van mijn toestemming/recht om klacht in te dienen

Gebruiker heeft te allen tijde het recht om zijn toestemming in te trekken. Het intrekken van de toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan, onverlet. Daarnaast heeft Gebruiker het recht om klacht in te dienen betreffende de verwerking van zijn persoonsgegevens door Kon. Waregemse Koersvereniging VZW bij de Belgische Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer.

Indien Gebruiker wenst dit recht uit te oefenen, zal Kon. Waregemse Koersvereniging VZW hieraan gevolg geven binnen één (1) maand na het ontvangen van de aanvraag. De aanvraag gebeurt via aangetekende zending of via e-mail naar info@waregemkoerse.be

 

Waregem Koerse 2022

mardi 30 août 2022

Waregem Koerse wordt 175 jaar – Oud maar ook nieuw

Op dinsdag 30 augustus van dit jaar verzamelt al wie Waregem Koerse minded is weer op de hippodroom van Waregem voor Waregem Koerse. Een speciale editie, want Waregem Koerse viert z’n 175ste verjaardag.

Waregem Koerse werd voor het eerst georganiseerd in 1847. Het koninkrijk België bestond nog geen twee decennia. Met 175 jaar op de teller is Waregem Koerse logischerwijze het oudste ééndagsevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in ons land. Dat wordt extra in de verf gezet met een gloednieuwe affiche die knipoogt naar het verleden.

De koers ontstond destijds in het centrum van Waregem om na enkele jaren te verhuizen naar de hippodroom waar ze tot op vandaag nog altijd plaatsvindt. Van meetaf aan was het evenement een succes dankzij de sprong over de Gaverbeek, in die tijd meer dan 5 meter breed.

Een koerse die ook geleid heeft tot heel wat ontwikkelingen in en rond Waregem met onder meer het ontstaan van Centrum Sport Vlaanderen, de evolutie van De Club Gaverbeek met de bouw van de stallen, De Waregem Koerse feesten, etc.

ING Steeple Chase 

Er wordt dit jaar extra ingezet op (rand)animatie. Zo zal Zarafa – bekend van onder meer Studio 100 producties – voor een extra feestelijke beleving zorgen.

Maar het allerbelangrijkste blijft uiteraard het sportieve programma met opnieuw 4 hindernisrennen. Dat is er zelfs één meer dan vorig jaar. Waregem Koerse blijft de enige wedstrijd in België die nog altijd hindernisrennen organiseert.

Naast de 3 drafrennen en de 2 vlakke galoprennen is er ook weer een koers voor het goede doel, de Horse Race 4Brain met deelname van Bekende Vlamingen. De 4Brain stichting en Waregem Koerse willen met deze koers de verschillende hersenaandoeningen onder de aandacht brengen en erop wijzen hoe je de hersenen gezond kunt houden.

Natuurlijk blijft de absolute apotheose de ING Steeple Chase van Vlaanderen, de koers die deel uitmaakt van de Crystal Cup, De European Cross Country Challenge, met wedstrijden in Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Polen, Italië en België.

175 jaar Waregem Koerse is niet alleen een moment om terug te blikken maar ook om al vooruit te blikken naar de toekomst. Daarom wil Waregem Koerse de komende jaren inzetten op duurzaamheid. Het zal van deze editie gebruik maken om een analyse van het evenement te maken om vervolgens een meerjarenplan op te stellen. Duurzaamheid kunnen we niet meer negeren in onze maatschappij. We willen het niet op de lange baan schuiven maar ook dit jaar al een aantal concrete maatregelen nemen. Waregem Koerse mag dan wel ‘oud’ zijn, tegelijk is dit topevenement ook ‘nieuw’.

Uiteraard is Waregem Koerse geworden wat het is dankzij de jaarlijkse aanwezigheid van tienduizenden mensen die veelal fans geworden zijn. Om hen te bedanken voor hun jaarlijkse aanwezigheid op de hippodroom willen we iemand speciaal in de bloemen zetten door hem/haar de kans te bieden om zelf deel te nemen in een sulky aan Waregem Koerse. Deze persoon zal uitgeloot worden via het Waregem Koerse verjaardagsspel. Uiteraard mag het niet het feest zijn van 1 persoon, maar daarnaast zullen er nog talrijke andere mooie prijzen te winnen vallen zoals een VIP-arrangement op Waregem Koerse, een Big Green Egg barbecue en nog zoveel meer. 

Tickets kunnen gekocht worden  via de knop « Koop hier uw tickets » hieronder. Wees er snel bij: vanaf 07 juli betaal je slechts € 25. voor een Weegplaats ticket. Tickets voor het middenplein kunnen al gekocht worden voor € 12 en voor een ticket op de zittribune betaal je € 55.