Veiligheid

Waregem Koerse veilig beleven !

 

Op 29/08/2023 vieren wij terug met zijn allen Waregem Koerse op de hippodroom van Waregem. Het meestal mooie weer en de massale opkomst van het publiek maken van iedere editie steeds en ook dit speciaal jaar een groots (paarden)feest.

Met een aantal partners, zoals de administratieve overheid, de politie, de brandweer en een securitybedrijf, streven wij er samen naar om de veiligheid van de aanwezigen op ons evenement, zo goed mogelijk te garanderen. Hierop werden in hoofdzaak een aantal organisatorische en technische middelen uitgekiemd, die hun toepassing reeds kenden bij vorige edities en dit jaar terug zullen aangewend worden. Ook alle vrijwillige medewerkers worden hierin betrokken op de dag van Waregem Koerse.

Aan de publieksingangen kan gevraagd worden om de inhoud van de handtassen even te tonen. Wij weten uit ervaring dat dit steeds professioneel en correct gebeurt. Wij raden aan om geen rugtassen mee te brengen naar het evenement, aangezien de kans bestaat dat deze, uit veiligheidsoverwegingen, zullen verboden of doorzocht worden bij het betreden van de hippodroom.
De organisatie hoopt uiteraard dat er geen evacuatie zal moeten plaatsgrijpen tijdens dit prachtig evenement. Indien dit dan toch om een of andere reden zou moeten gebeuren heeft de organisatie zich hierop grondig voorbereid om dit zo gestructureerd en zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren.

Bij een mogelijke evacuatie vragen wij dan ook om :

  • de voldoende aangebrachte evacuatieborden te volgen .
  • daartoe de uitgangen te gebruiken, die zullen geprojecteerd worden op de schermen, aanwezig op de hippodroom.
  • kalm en gedisciplineerd te blijven.
  • de aanwijzingen van de stewards en security-personeel strikt op te volgen.
  • niet terug te keren naar de hippodroom na evacuatie zonder dat toestemming daarvoor gegeven wordt.

Door hierin uw medewerking hierbij te verlenen kunnen wij u ook als een partner beschouwen in de veiligheidsaanpak bij dit fantastisch evenement, waarbij wij ten stelligste hopen en er bijna van overtuigd zijn dat dit alles niet nodig zal zijn.

Waregem Koerse 2023

dinsdag 29 augustus 2023

Waregem Koerse vernieuwt duurzaam

Topsport met blik op de toekomst: SAMEN !

Met 175 jaar Waregem Koerse werd er vorig jaar feestelijk in het verleden gegraven, maar Waregem Koerse denkt ook vooruit: SAMEN ! Ook anno 2023 ligt de nadruk weer op het beleven van geweldige paardentopsport, maar in een wereld in verandering wil Waregem Koerse nadrukkelijk zijn steentje bijdragen.

Noteer de datum: 29 augustus 2023. Zoals elk jaar verzamelen op de laatste dinsdag van augustus meer dan 35.000 fans op de mythische hippodroom van Waregem. Dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Herinnert u zich nog de langgerekte schreeuw van jockey Angelo Zuliani nadat hij vorig jaar met zijn paard Polinuit de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen had gewonnen? “Dat zei alles over het belang en de grootsheid van de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen, nog altijd dé trekpleister van Waregem Koerse”, benadrukt algemeen directeur Bram Vandewalle.

“Polinuit bewees toen dat de jarenlange dominantie van de Franse succestrainer Patrice Quinton wel degelijk kon worden doorbroken. Dat is net het mooie aan sport. Grenzen kunnen worden verlegd. Dat laatste is dit jaar zelfs één van onze leuzes. SAMEN willen we met Waregem Koerse grenzen verleggen. In dat kader zetten we dit jaar nog méér de strijd tegen hersenaandoeningen in de kijker via de 4BrainRace en onder het motto ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’. Ook benadrukken we nog extra dat almaar meer vrouwelijke drivers/jockeys hun neus aan het venster drukken.”

 

VDAB

SAMEN willen we ook op verschillende manieren een duurzamere wereld creëren. Zo integreert Waregem Koerse SAMEN met de VDAB van Waregem mensen in haar organisatie en SAMEN met het welzijnshuis van Waregem ontwikkelt Waregem Koerse een kansentarief ticket voor mensen die het vandaag minder breed hebben. En samen met onze leveranciers organiseren we een duurzaam evenement. Zo zal er dit jaar drank verkocht worden in herbruikbare bekers. SAMEN met Locquet Power & Light zal de opbouw volledig op zonnepanelen en batterijen gebeuren. En wie een donatie doet voor 4Brain of een boom plant, maakt een kans om zelf te mogen deelnemen aan Waregem Koerse in een duo sulky !

Samen business en samen memorabele momenten schrijven

SAMEN wordt dit jaar en de komende jaren dus de rode draad doorheen het Waregem Koerse verhaal. “SAMEN genieten staat voorop”, vervolgt Bram Vandewalle. “In eerste instantie moet iedereen genieten van topsport in combinatie met entertainment. Zo willen we SAMEN memorabele momenten creëren. Zowat elke trouwe bezoeker heeft wel een verhaal over zijn of haar ‘koerse’.

Waregem Koerse staat ook bekend voor ‘SAMEN business doen’. De Waregemse hippodroom staat elk jaar weer garant voor massale netwerking én in een aangenaam kader aan business doen. En ook dat is weer het mooie aan Waregem Koerse: het volkse plezier gaat hand in hand met zaken doen.”

Zoals elk jaar primeert de gezondheid van de paarden tijdens Waregem Koerse. “Daarom werd het parcours aangepast. Eén hindernis werd uit het parcours gehaald. Daartegenover staat dat er een extra hindernis aan de laatste rechte lijn werd toegevoegd om de snelheid te verminderen. De hindernissen werden ook herplant zodat de paarden er beter kunnen doorspringen. Bovendien werkt Waregem Koerse op eigen initiatief al jaren samen met de Universiteit van Gent. De UG keurt alle paarden. Wanneer een paard niet ‘fit to compete’ is, verschijnt het niet aan de start. Alle deelnemende paarden moeten ook kunnen bewijzen dat ze het laatste jaar goede resultaten hebben behaald en dus in goede conditie verkeren. Zowel de paarden als de jockeys/drivers moeten ook langs de dopingcontrole passeren. En last but not least: de bodem wordt heel nauwkeurig bewerkt om te vermijden dat die te zacht of te hard is.

Tickets

Wie SAMEN wil genieten, grenzen verleggen, business doen, memorabele momenten schrijven en een duurzame wereld creëren op Waregem Koerse op dinsdag 29 augustus, kan vanaf deze week tijdens een eerste van drie waves tickets aan € 24 kopen via www.waregemkoerse.be.

Koop hier je tickets! Tickets