Veiligheid

Waregem Koerse veilig beleven !

 

Dit jaar gaat Waregem Koerse reeds voor de 172ste maal door. Het meestal mooie weer en de massale opkomst van het publiek maken van iedere editie steeds een groots (paarden)feest.

Met een aantal partners, zoals de administratieve overheid, de politie, de brandweer en een securitybedrijf, streven wij er samen naar om de veiligheid van de aanwezigen op ons evenement, zo goed mogelijk te garanderen. Hierop werden in hoofdzaak een aantal organisatorische en technische middelen uitgekiemd, die hun toepassing reeds kenden bij vorige edities en dit jaar terug zullen aangewend worden. Ook alle vrijwillige medewerkers worden hierin betrokken op de dag van Waregem Koerse.

Aan de publieksingangen kan gevraagd worden om de inhoud van de handtassen even te tonen. Wij weten uit ervaring dat dit steeds professioneel en
correct gebeurt. Wij raden aan om geen rugtassen mee te brengen naar het evenement, aangezien de kans bestaat dat deze, uit veiligheidsoverwegingen, zullen verboden worden bij het betreden van de hippodroom.
De organisatie hoopt uiteraard dat er geen evacuatie zal moeten plaatsgrijpen tijdens dit prachtig evenement. Indien dit dan toch om een of andere reden zou moeten gebeuren heeft de organisatie zich hierop grondig voorbereid om dit zo gestructureerd en zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren.

Bij een mogelijke evacuatie vragen wij dan ook om :

  • de voldoende aangebrachte evacuatieborden te volgen .
  • daartoe de uitgangen te gebruiken, die zullen geprojecteerd worden op de schermen, aanwezig op de hippodroom.
  • kalm en gedisciplineerd te blijven.
  • de aanwijzingen van de stewards en security-personeel strikt op te volgen.
  • niet terug te keren naar de hippodroom na evacuatie zonder dat toestemming daarvoor gegeven wordt.

Door hierin uw medewerking hierbij te verlenen kunnen wij u ook als een partner beschouwen in de veiligheidsaanpak bij dit fantastisch evenement, waarbij wij ten stelligste hopen en er bijna van overtuigd zijn dat dit alles niet nodig zal zijn.

172ste Waregem Koerse

dinsdag 27 augustus 2019

De hoogmis in de Belgische paardensport komt er terug aan, al voor de 172ste editie!

Op dinsdag 27 augustus ontvangt de Hippodroom van Waregem opnieuw 40.000 bezoekers waaronder 6.500 VIP’s om de internationale en nationale toppers uit de galop- en drafrennen aan te moedigen.

Als onderdeel van de Crystal Cup, de Europese Cross-country & Steeple chase Challenge behoort Waregem Koerse tot de meest prestigieuze paardenraces in Europa.

De 172ste editie van Waregem Koerse biedt heel wat nieuwigheden aan!

Zo zijn er dit jaar twee extra races: Een vlakke galop ren en de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin bedrijven koersen voor het goede doel. Dit brengt het totaal op 10 koersen met een totale prijzenpot van maar liefst 326.000 euro! En voor de allerkleinsten is er dit jaar ook een shetland pony race.

Met 4 overwinningen in de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen is Taupin Rochelais nu al een van de meest legendarische paarden in de geschiedenis van Waregem Koerse. Dit jaar probeert hij het onmogelijke waar te maken met een vijfde overwinning op rij. Hiermee zou hij dicht in die buurt komen van de legendarische Redpath die met 7 overwinningen nog altijd het record op zijn naam heeft. Maar we spreken dan wel al van de vooroorlogse geschiedenis nl 1897. Vijf overwinningen in het hedendaagse tijdperk zou sportief gezien zelf hoger aangeschreven kunnen worden.

Uiteraard is Waregem Koerse meer dan een sportief topsport evenement. Het grootste hippische evenement in België is de ideale mix van topsport, spektakel, netwerking, en een gezellige namiddag onder vrienden. Kortom, iedereen is welkom op Waregem Koerse en u vindt verder op deze website uw formule op maat!