Veiligheid

Waregem Koerse veilig beleven !

 

Op 29/08/2023 vieren wij terug met zijn allen Waregem Koerse op de hippodroom van Waregem. Het meestal mooie weer en de massale opkomst van het publiek maken van iedere editie steeds en ook dit speciaal jaar een groots (paarden)feest.

Met een aantal partners, zoals de administratieve overheid, de politie, de brandweer en een securitybedrijf, streven wij er samen naar om de veiligheid van de aanwezigen op ons evenement, zo goed mogelijk te garanderen. Hierop werden in hoofdzaak een aantal organisatorische en technische middelen uitgekiemd, die hun toepassing reeds kenden bij vorige edities en dit jaar terug zullen aangewend worden. Ook alle vrijwillige medewerkers worden hierin betrokken op de dag van Waregem Koerse.

Aan de publieksingangen kan gevraagd worden om de inhoud van de handtassen even te tonen. Wij weten uit ervaring dat dit steeds professioneel en correct gebeurt. Wij raden aan om geen rugtassen mee te brengen naar het evenement, aangezien de kans bestaat dat deze, uit veiligheidsoverwegingen, zullen verboden of doorzocht worden bij het betreden van de hippodroom.
De organisatie hoopt uiteraard dat er geen evacuatie zal moeten plaatsgrijpen tijdens dit prachtig evenement. Indien dit dan toch om een of andere reden zou moeten gebeuren heeft de organisatie zich hierop grondig voorbereid om dit zo gestructureerd en zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren.

Bij een mogelijke evacuatie vragen wij dan ook om :

  • de voldoende aangebrachte evacuatieborden te volgen .
  • daartoe de uitgangen te gebruiken, die zullen geprojecteerd worden op de schermen, aanwezig op de hippodroom.
  • kalm en gedisciplineerd te blijven.
  • de aanwijzingen van de stewards en security-personeel strikt op te volgen.
  • niet terug te keren naar de hippodroom na evacuatie zonder dat toestemming daarvoor gegeven wordt.

Door hierin uw medewerking hierbij te verlenen kunnen wij u ook als een partner beschouwen in de veiligheidsaanpak bij dit fantastisch evenement, waarbij wij ten stelligste hopen en er bijna van overtuigd zijn dat dit alles niet nodig zal zijn.

Indrukwekkende Polinuit wint ING Grote Steeple Chase opnieuw

 

De weergoden waren Waregem Koerse alweer gunstig gezind. Dat bracht opnieuw 35.000 toeschouwers op de been, ook al omdat topsport en entertainment tijdens Waregem Koerse een garantie zijn.

Publiekstrekker is nog altijd de ING Grote Steeple Chase en die werd net als vorig jaar gewonnen door Polinuit met topjockey Angelo Zuliani in het zadel. De Franse succestrainer Patrice Quinton zag het alweer met lede ogen aan. Van de zeven deelnemende paarden worden er vijf door hem getraind en van twee is Quinton zelfs eigenaar. Na de nederlaag van vorig jaar – Quinton had de tien voorgaande edities gewonnen – wilde Quinton revanche nemen. En lang zag alles er goed uit voor Quinton want zijn paarden Dreammy Love en Heclypse Blue liepen lang op kop, maar met een indrukwekkende eindspurt ging Polinuit in extremis alsnog met de overwinning lopen. Van vier naar één in geen tijd, Polinuit was niet toevallig één van de favorieten. Een geweldige race met een geweldige winnaar.

Net voor de ING Grote Steeple Chase hadden enkele Bekende Vlamingen hun goed hart getoond door deel te nemen aan de Horse Race 4Brain. 4Brain is een project dat probeert geld in te zamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen. Stig Broeckx, de ex-renner die zeven jaar geleden een horror ongeluk had en daarbij ernstige hersenschade opliep, gooide de armen in de lucht toen hij in z’n duo sulky als winnaar over de finish liep, maar de finish foto besliste er – helaas voor Stig – anders over. Griet Verhaeghe uit Kortrijk ging alsnog met de zege lopen en dat op haar 60ste verjaardag. Griet mocht als niet bekende Vlaming deelnemen na lottrekking. Europees basketkampioene Emma Meesseman was dé grote vedette en kon best leven met haar derde plaats.

In de Grote Prijs Stad Waregem tot slot was het uitkijken naar het duel tussen good old Jos Verbeeck en het 26-jarige Belgische aanstormende talent Hanna Huygens, maar dat viel even tegen. Ialto D’Hertals, het paard van Hanna Huygens, begon te galopperen en dat is niet toegestaan. Uitsluiting dus voor Huygens. Jos Verbeeck van zijn kant hield de teugels vast van Brand Roc, een machine van een paard, maar Brand Roc en Verbeeck kwamen niet verder dan de 6de plaats. De Grote Prijs Stad Waregem werd gewonnen door Clarisse Lelièvre met Espoir Flymp.

In tien spannende races haalden alle paarden veilig de finish. Dat was de ultieme bekroning van een geanimeerde namiddag op de Waregemse hippodroom. Interviews ‘langs de lijn’ door Anne Debaetslier, DJ Tom met stevige beats, de filmpaarden van Zarafa en tal van eet- en drankstandjes zorgden alweer voor een unieke sfeer. Dat werd ook beaamd door onder anderen premier Alexander De Croo en de ministers Vincent van Peteghem en Hilde Crevits. Waregem Koerse is een traditiegebeuren zonder weerga. Dat zal ook volgend jaar weer blijken op dinsdag 27 augustus 2024.

 

Koop hier je tickets! Tickets