waregem koerse verjaardagsspel

Veiligheid

Waregem Koerse veilig beleven !

 

Dit jaar vieren wij met veel enthousiasme het 175-jarig bestaan van Waregem Koerse. Het meestal mooie weer en de massale opkomst van het publiek maken van iedere editie steeds en ook dit speciaal jaar een groots (paarden)feest.

Met een aantal partners, zoals de administratieve overheid, de politie, de brandweer en een securitybedrijf, streven wij er samen naar om de veiligheid van de aanwezigen op ons evenement, zo goed mogelijk te garanderen. Hierop werden in hoofdzaak een aantal organisatorische en technische middelen uitgekiemd, die hun toepassing reeds kenden bij vorige edities en dit jaar terug zullen aangewend worden. Ook alle vrijwillige medewerkers worden hierin betrokken op de dag van Waregem Koerse.

Aan de publieksingangen kan gevraagd worden om de inhoud van de handtassen even te tonen. Wij weten uit ervaring dat dit steeds professioneel en
correct gebeurt. Wij raden aan om geen rugtassen mee te brengen naar het evenement, aangezien de kans bestaat dat deze, uit veiligheidsoverwegingen, zullen verboden worden bij het betreden van de hippodroom.
De organisatie hoopt uiteraard dat er geen evacuatie zal moeten plaatsgrijpen tijdens dit prachtig evenement. Indien dit dan toch om een of andere reden zou moeten gebeuren heeft de organisatie zich hierop grondig voorbereid om dit zo gestructureerd en zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren.

Bij een mogelijke evacuatie vragen wij dan ook om :

  • de voldoende aangebrachte evacuatieborden te volgen .
  • daartoe de uitgangen te gebruiken, die zullen geprojecteerd worden op de schermen, aanwezig op de hippodroom.
  • kalm en gedisciplineerd te blijven.
  • de aanwijzingen van de stewards en security-personeel strikt op te volgen.
  • niet terug te keren naar de hippodroom na evacuatie zonder dat toestemming daarvoor gegeven wordt.

Door hierin uw medewerking hierbij te verlenen kunnen wij u ook als een partner beschouwen in de veiligheidsaanpak bij dit fantastisch evenement, waarbij wij ten stelligste hopen en er bijna van overtuigd zijn dat dit alles niet nodig zal zijn.

Waregem Koerse 2022

dinsdag 30 augustus 2022

Waregem Koerse wordt 175 jaar – Oud maar ook nieuw

Op dinsdag 30 augustus van dit jaar verzamelt al wie Waregem Koerse minded is weer op de hippodroom van Waregem voor Waregem Koerse. Een speciale editie, want Waregem Koerse viert z’n 175ste verjaardag.

Waregem Koerse werd voor het eerst georganiseerd in 1847. Het koninkrijk België bestond nog geen twee decennia. Met 175 jaar op de teller is Waregem Koerse logischerwijze het oudste ééndagsevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in ons land. Dat wordt extra in de verf gezet met een gloednieuwe affiche die knipoogt naar het verleden.

De koers ontstond destijds in het centrum van Waregem om na enkele jaren te verhuizen naar de hippodroom waar ze tot op vandaag nog altijd plaatsvindt. Van meetaf aan was het evenement een succes dankzij de sprong over de Gaverbeek, in die tijd meer dan 5 meter breed.

Een koerse die ook geleid heeft tot heel wat ontwikkelingen in en rond Waregem met onder meer het ontstaan van Centrum Sport Vlaanderen, de evolutie van De Club Gaverbeek met de bouw van de stallen, De Waregem Koerse feesten, etc.

ING Steeple Chase 

Er wordt dit jaar extra ingezet op (rand)animatie. Zo zal Zarafa – bekend van onder meer Studio 100 producties – voor een extra feestelijke beleving zorgen.

Maar het allerbelangrijkste blijft uiteraard het sportieve programma met opnieuw 4 hindernisrennen. Dat is er zelfs één meer dan vorig jaar. Waregem Koerse blijft de enige wedstrijd in België die nog altijd hindernisrennen organiseert.

Naast de 3 drafrennen en de 2 vlakke galoprennen is er ook weer een koers voor het goede doel, de Horse Race 4Brain met deelname van Bekende Vlamingen. De 4Brain stichting en Waregem Koerse willen met deze koers de verschillende hersenaandoeningen onder de aandacht brengen en erop wijzen hoe je de hersenen gezond kunt houden.

Natuurlijk blijft de absolute apotheose de ING Steeple Chase van Vlaanderen, de koers die deel uitmaakt van de Crystal Cup, De European Cross Country Challenge, met wedstrijden in Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Polen, Italië en België.

175 jaar Waregem Koerse is niet alleen een moment om terug te blikken maar ook om al vooruit te blikken naar de toekomst. Daarom wil Waregem Koerse de komende jaren inzetten op duurzaamheid. Het zal van deze editie gebruik maken om een analyse van het evenement te maken om vervolgens een meerjarenplan op te stellen. Duurzaamheid kunnen we niet meer negeren in onze maatschappij. We willen het niet op de lange baan schuiven maar ook dit jaar al een aantal concrete maatregelen nemen. Waregem Koerse mag dan wel ‘oud’ zijn, tegelijk is dit topevenement ook ‘nieuw’.

Uiteraard is Waregem Koerse geworden wat het is dankzij de jaarlijkse aanwezigheid van tienduizenden mensen die veelal fans geworden zijn. Om hen te bedanken voor hun jaarlijkse aanwezigheid op de hippodroom willen we iemand speciaal in de bloemen zetten door hem/haar de kans te bieden om zelf deel te nemen in een sulky aan Waregem Koerse. Deze persoon zal uitgeloot worden via het Waregem Koerse verjaardagsspel. Uiteraard mag het niet het feest zijn van 1 persoon, maar daarnaast zullen er nog talrijke andere mooie prijzen te winnen vallen zoals een VIP-arrangement op Waregem Koerse, een Big Green Egg barbecue en nog zoveel meer. 

Tickets kunnen gekocht worden vanaf 12 mei via de knop “Koop hier uw tickets” hieronder. Wees er snel bij: tot en met 6 juli betalen de ‘Early Birds’ slechts € 23 voor een Weegplaats ticket. Tickets voor het middenplein kunnen al gekocht worden voor € 12 en voor een ticket op de zittribune betaal je € 55.