Veiligheid

Waregem Koerse veilig beleven

 

Op 29/08/2023 vieren wij terug met zijn allen Waregem Koerse op de hippodroom van Waregem. Het meestal mooie weer en de massale opkomst van het publiek maken van iedere editie steeds en ook dit speciaal jaar een groots (paarden)feest.

Met een aantal partners, zoals de administratieve overheid, de politie, de brandweer en een securitybedrijf, streven wij er samen naar om de veiligheid van de aanwezigen op ons evenement, zo goed mogelijk te garanderen. Hierop werden in hoofdzaak een aantal organisatorische en technische middelen uitgekiemd, die hun toepassing reeds kenden bij vorige edities en dit jaar terug zullen aangewend worden. Ook alle vrijwillige medewerkers worden hierin betrokken op de dag van Waregem Koerse.

Aan de publieksingangen kan gevraagd worden om de inhoud van de handtassen even te tonen. Wij weten uit ervaring dat dit steeds professioneel en correct gebeurt. Wij raden aan om geen rugtassen mee te brengen naar het evenement, aangezien de kans bestaat dat deze, uit veiligheidsoverwegingen, zullen verboden of doorzocht worden bij het betreden van de hippodroom.
De organisatie hoopt uiteraard dat er geen evacuatie zal moeten plaatsgrijpen tijdens dit prachtig evenement. Indien dit dan toch om een of andere reden zou moeten gebeuren heeft de organisatie zich hierop grondig voorbereid om dit zo gestructureerd en zo efficiƫnt mogelijk te laten gebeuren.

Bij een mogelijke evacuatie vragen wij dan ook om :

  • de voldoende aangebrachte evacuatieborden te volgen .
  • daartoe de uitgangen te gebruiken, die zullen geprojecteerd worden op de schermen, aanwezig op de hippodroom.
  • kalm en gedisciplineerd te blijven.
  • de aanwijzingen van de stewards en security-personeel strikt op te volgen.
  • niet terug te keren naar de hippodroom na evacuatie zonder dat toestemming daarvoor gegeven wordt.

Door hierin uw medewerking hierbij te verlenen kunnen wij u ook als een partner beschouwen in de veiligheidsaanpak bij dit fantastisch evenement, waarbij wij ten stelligste hopen en er bijna van overtuigd zijn dat dit alles niet nodig zal zijn.

Save the Date: Waregem Koerse - 27 augustus

 

We verheugen ons erop om jullie op 27 augustus opnieuw massaal te verwelkomen bij Waregem Koerse! De voorbereidingen zijn al in volle gang, en we kunnen niet wachten om binnenkort enkele nieuwigheden met jullie te delen.

Zet ook 24 mei in je agenda: vanaf die datum start onze ticketverkoop. Profiteer tijdens de eerste verkoopgolf van een speciaal vroegboektarief.

We zien uit naar een dag vol spanning en spektakel. Mis het niet!