Verjaardagsspel

Lijkt deelnemen aan Waregem Koerse in een sulky niet meer dan een verre droom?
Dan komt die droom nu toch heel dichtbij.
Speel mee met het Waregem Koerse verjaardagspel en draaf naar die onvergetelijke ervaring!
Of win een van de vele andere mooie prijzen zoals een VIP-arrangement op Waregem Koerse, een Big Green Egg barbecue en nog zoveel meer.

Hoe werkt het? Vul je gegevens in, klik de link die je per mail ontvangt aan en waag meteen je kans.

disabled slot

Speel mee met het Waregem Koerse verjaardagsspel en win een van de meer dan 100 prijzen:
Deelname in een sulky aan de Horse Race 4Brain, een duo race tijdens Waregem Koerse • BBQ Big green Egg (t.w.v. van +/- € 1100 euro) • 7-delig Fissler Kookpotten (t.w.v. van +/- € 950 euro) • BMW Driving Experience • Verrassingsprijs door Willy Naessens • Fles Champagne Laurent Perrier (10 flessen champagne) • VIP-tickets: 2 duo VIP-tickets • VIP-ticket Champagne bar inclusief 1 een fles champagne (2 duo VIP-tickets) • Publieks Tickets • Tribune 3 duo tickets tribune • Weegplaats: 15 tickets • Middenplein: 25 tickets • Merchandising • 175 Jaar Waregem Koerse Posters – Collectors item (25 affiches) • 175 Jaar Waregem Koerse Pet (15 petten) • 175 Jaar Waregem Koerse Polo (10 polo’s)

Indrukwekkende Polinuit wint ING Grote Steeple Chase opnieuw

 

De weergoden waren Waregem Koerse alweer gunstig gezind. Dat bracht opnieuw 35.000 toeschouwers op de been, ook al omdat topsport en entertainment tijdens Waregem Koerse een garantie zijn.

Publiekstrekker is nog altijd de ING Grote Steeple Chase en die werd net als vorig jaar gewonnen door Polinuit met topjockey Angelo Zuliani in het zadel. De Franse succestrainer Patrice Quinton zag het alweer met lede ogen aan. Van de zeven deelnemende paarden worden er vijf door hem getraind en van twee is Quinton zelfs eigenaar. Na de nederlaag van vorig jaar – Quinton had de tien voorgaande edities gewonnen – wilde Quinton revanche nemen. En lang zag alles er goed uit voor Quinton want zijn paarden Dreammy Love en Heclypse Blue liepen lang op kop, maar met een indrukwekkende eindspurt ging Polinuit in extremis alsnog met de overwinning lopen. Van vier naar één in geen tijd, Polinuit was niet toevallig één van de favorieten. Een geweldige race met een geweldige winnaar.

Net voor de ING Grote Steeple Chase hadden enkele Bekende Vlamingen hun goed hart getoond door deel te nemen aan de Horse Race 4Brain. 4Brain is een project dat probeert geld in te zamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen. Stig Broeckx, de ex-renner die zeven jaar geleden een horror ongeluk had en daarbij ernstige hersenschade opliep, gooide de armen in de lucht toen hij in z’n duo sulky als winnaar over de finish liep, maar de finish foto besliste er – helaas voor Stig – anders over. Griet Verhaeghe uit Kortrijk ging alsnog met de zege lopen en dat op haar 60ste verjaardag. Griet mocht als niet bekende Vlaming deelnemen na lottrekking. Europees basketkampioene Emma Meesseman was dé grote vedette en kon best leven met haar derde plaats.

In de Grote Prijs Stad Waregem tot slot was het uitkijken naar het duel tussen good old Jos Verbeeck en het 26-jarige Belgische aanstormende talent Hanna Huygens, maar dat viel even tegen. Ialto D’Hertals, het paard van Hanna Huygens, begon te galopperen en dat is niet toegestaan. Uitsluiting dus voor Huygens. Jos Verbeeck van zijn kant hield de teugels vast van Brand Roc, een machine van een paard, maar Brand Roc en Verbeeck kwamen niet verder dan de 6de plaats. De Grote Prijs Stad Waregem werd gewonnen door Clarisse Lelièvre met Espoir Flymp.

In tien spannende races haalden alle paarden veilig de finish. Dat was de ultieme bekroning van een geanimeerde namiddag op de Waregemse hippodroom. Interviews ‘langs de lijn’ door Anne Debaetslier, DJ Tom met stevige beats, de filmpaarden van Zarafa en tal van eet- en drankstandjes zorgden alweer voor een unieke sfeer. Dat werd ook beaamd door onder anderen premier Alexander De Croo en de ministers Vincent van Peteghem en Hilde Crevits. Waregem Koerse is een traditiegebeuren zonder weerga. Dat zal ook volgend jaar weer blijken op dinsdag 27 augustus 2024.

 

Koop hier je tickets! Tickets