Tickets

1. Ticketverkoop - Waregem Koerse 2024

INFO

Hieronder kan je kiezen tussen drie mogelijke tickets om Waregem Koerse op 27 augustus op een prachtige manier te beleven.

Na afloop van de koersen is er een afsluitend optreden op het middenplein en in de publiekstent sluit DJ Tom feestelijk Waregem Koerse 2024 af.

Het sportieve programma blijft het belangrijkste met 2 ponyrennen (nieuw) en opnieuw
4 hindernisrennen, 4 drafrennen en 2 vlakke galoprennen.

Waregem Koerse is de enige wedstrijd in België die hindernisrennen organiseert.

Opgelet : geen honden toegelaten op de Hippodroom tijdens het evenement.

 

WIL JE BIJDRAGENAAN HET BESCHERMEN VAN ONZE PLANEET ?

Waregem Koerse vindt duurzaamheid belangrijk en neemt hiervoor verschillende initiatieven. Wil jij ook je steentje bijdragen, dan kun je een donatie doen aan 4Brain om hersenonderzoek te steunen. Of plant een boom ter bescherming van onze planeet.

#SamenEenDuurzameWereldCreëren

 

TENSLOTTE

Maak de juiste keuze! Kom naar Waregem Koerse met de trein en reis tegen halve prijs!
Stap af in station Waregem. Vandaar kan je te voet naar de Hippodroom of met de gratis shuttlebus.

Koop je Event Train ticket op nmbs.be/waregemkoerse met de NMBS-code die op je toegangsticket staat.

Met dit ticket reis je H/T tegen halve prijs. Je treinticket is geldig voor 1 heen- en 1 terugreis in 2de klas van een Belgisch vertrekstation naar het station Waregem op 27 augustus.

Alle info en tickets: nmbs.be/waregemkoerse

 

BELANGRIJK :

Het toegangsticket is uitsluitend geldig op de dag van het evenement, met name op 27/08/2024. In geval van verlies of diefstal zal dit ticket noch vervangen noch terugbetaald worden. Het is ten zeerste verboden de tickets door te verkopen of deze om commerciële redenen op enige wijze aan derden te verstrekken. Bij het ontvangen van dit ticket ziet de houder af van iedere schade-eis om welke reden dan ook, tegenover de organisatoren en/of elke andere derde betrokken bij de inrichting of de organisatie van Waregem Koerse. Tickets worden enkel terugbetaald of omgewisseld indien het evenement wordt afgelast. De tickets moeten dan binnen twee weken na datum van het evenement ingeleverd worden. Voormelde bepaling impliceert de uitsluitende verantwoordelijkheid van de organisator van het evenement. Het Ticket is niet geldig zonder barcode. Voor alle geschillen is enkel de rechtbank van Kortrijk bevoegd.

2. Overdekte tribunes

zitplaatsen

INFO

Dit ticket biedt toegang tot de overdekte hoofdtribunes, strategisch gepositioneerd ter hoogte van de Gaverbeekhindernis, een sleutelelement van de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen.

Vanaf deze tribunes geniet je van het beste zicht op de Gaverbeek. Ervaar van dichtbij hoe de sprong over de beroemde Gaverbeek wordt genomen.

De tribunes bevinden zich in de ‘weegplaats’-zone. Naast diverse drank- en eetstandjes zijn er binnen deze zone ook tal van weddenschapsloketten beschikbaar om een gokje te wagen bij een of meerdere rennen.

Dit ticket kan online worden gekocht of in voorverkoop bij het secretariaat van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging, waarbij de plaatsen op de tribunes zelf kunnen worden gekozen en gereserveerd.

Prijs ticket:

60 euro

Toegang hippodroom:

Via poorten 2A en 12

 

Alle tickets kunnen worden aangeschaft:

  • Online: vanaf  24 mei 2024
  • Voorverkoop in het secretariaat KWKV: vanaf 01 juli 2024 tijdens de openingsuren

3. Weegplaats

staanplaatsen / zitplaatsen

 

Dit ticket geeft toegang tot de weegplaats. Deze zone is afgebakend door de grens met de Holstraat en de omheining van het middenplein

Binnen deze zone heb je een goed zicht op de rennen en op de voornaamste en spectaculairste hindernissen tijdens de steeple-races (Gaverbeeksprong, Ierse berm, …).

In deze zone zijn er verschillende drank- en eettenten om dorst en honger te stillen. Er zijn ook weddenschapsmogelijkheden voorzien.

Dit ticket kan online, in voorverkoop in het secretariaat van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging of aan de deur op de dag van het evenement aangekocht worden (indien er nog ticketten beschikbaar zijn).

 

Weegpunt: toegang tot de Hippodroom via poorten 2A en 12.

Wave 1: van 24/05 tot 30/06: 25 euro

Wave 2 : vanaf 01/07 : 27 euro

Kinderen tot 12 jaar: gratis toegang op vertoon van het “gratis toegangsbewijs”.  Online verkrijgbaar of bij de receptie – secretariaat.

 

Alle tickets kunnen aangekocht worden :

  • online : vanaf 24 mei 2024 voor de vlugge beslissers!
  • Voorverkoop in het secretariaat KWKV : vanaf 01/07/2024 tijdens de openingsuren.

4. Middenplein

staanplaatsen

 

Dit ticket geeft toegang tot het middenplein van de hippodroom, waar je jou als het ware in het midden van de arena bevindt.

Binnen deze zone heb je een volledig 360° zicht op de rennen. Deze zone is ook een ideale locatie voor gezinnen die samen met kinderen Waregem Koerse willen beleven.
In deze zone zijn er verschillende drank- en eettenten om dorst en honger te stillen. Er zijn ook weddenschapsmogelijkheden voorzien.

Dit ticket kan online, in voorverkoop in het secretariaat van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging en aan de deur  op de dag van het evenement aangekocht worden.

Toegang: hippodroom via poorten 5 en 6.


Prijs ticket

Vanaf 14/05 tot en met 16/08 :  13 euro 

Vanaf 17/08 tot en met 27/08 :  16 euro

Kinderen tem 12 jaar : gratis toegang mits vertoon van het “gratis toegang” ticket.  Te verkrijgen online of aan de balie – secretariaat.

Alle tickets kunnen aangekocht worden :

  • online : vanaf  24/05/2024. 
  • bij voorverkoop in het secretariaat KWKV vanaf 01/07/2024 tijdens de openingsuren.

Jens Dendoncker zet schouders onder Horse Race 4Brain

 

Tickets te koop voor Waregem Koers

Over ruim drie maanden zullen veel ogen weer gericht zijn op Waregem Koerse, nog altijd het oudste ééndaagse sportevenement in ons land. Op dinsdag 27 augustus kunnen weer meer dan 35.000 toeschouwers hun hartje ophalen aan een namiddag draf- en galopsport van de bovenste plank. Onder die 35.000 personen ook 6.000 trouwe VIP’s die Waregem Koerse beschouwen als een evenement dat je niet mag missen als start van het najaar.

 

4Brain

 Een totaalspektakel met topsport en entertainment die hand in hand gaan, maar Waregem Koerse wil zich ook sociaal engageren met onder meer voor het vierde jaar op een rij de Horse Race 4Brain voor het goede doel. Net voor de ING Grote Steeple Chase neemt een aantal Bekende Vlamingen het in duo sulky’s tegen elkaar op met als doel: geld inzamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen. Uithangbord van dienst wordt dit jaar presentator en comedian Jens Dendoncker, zelf nu en dan slachtoffer van een epileptische aanval en ambassadeur van de Vlaamse Epilepsie Liga.

“Ik ga dus proberen om tijdens de Horse Race 4Brain zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de Epilepsie Liga”, legt Jens uit, “en bij deze wil ik ook nog eens benadrukken dat epilepsie echt wel nog te vaak onderschat wordt, maar het is niet de bedoeling dat enkel ik en epilepsie in de belangstelling zullen staan. Het 4Brain project van onder anderen Professor Paul Boon moet de grootste aandacht krijgen. Dat gaat over alle hersenaandoeningen.”Intussen is er aangetoond dat niet drie maar zelfs meer dan vier mensen op tien ooit op één of andere manier te maken krijgen met een hersenaandoening. Waregem Koerse is heel blij dat Jens Dendoncker zijn schouders onder dit project zet.

 

Revanche voor Quinton?

Uiteraard vormt de Horse Race 4Brain maar een deel van het goed gevulde programma. Van half twee tot zeven uur worden er in totaal liefst 10 races gelopen, met halfweg uiteraard de ING Grote Steeple Chase als blikvanger. Slaagt Polinuit van de Franse toptrainer Nicolle erin om voor de derde keer op rij te winnen en komt hij zo in de galerij van de allergrootsten van Waregem Koerse of slaagt die andere Franse toptrainer Patrice Quinton er na twee jaar zonder zegebloemen weer in om aan te knopen met de overwinning. Dat Waregem Koerse lééft, bewijst de prijzenpot: liefst € 361.000 ! Dat is in vergelijking met vorig jaar een verhoging met € 83.000. Hieronder het volledige programma.

 

Crystal Cup

Waregem Koerse maakt deel uit van de prestigieuze Crystal Cup, een reeks van 11 rennen in zes Europese landen. De challenge, met een prijzenpot van € 815.000, begint voor het tweede jaar in Waregem en eindigt in mei 2025 in het Franse Lion d’Angers.

 

Tickets/NMBS

De vele fans van Waregem Koerse willen het graag meemaken vanop de eerste rij en kunnen vanaf nu hun tickets kopen via de website www.waregemkoerse.be. Wie nu koopt, koopt goedkoper ! In de eerste wave – vanaf nu dus – betaal je € 13 voor het middenplein, € 25 voor de weegplaats en € 60 voor de zittribune. Waregem Koerse blijft trouwens verder inzetten op duurzaamheid en milieubewustzijn. Zo kunnen fans met een Waregem Koerse ticket aan de helft van de prijs met de trein naar Waregem komen. Aan het station van Waregem zullen er shuttlebussen klaar staan om hen naar de hippodroom te brengen.

 

Waregem Koerse Spel

Waregem Koerse SpelEn voor één fan kan het helemaal té gek worden: de winnaar van het Waregem Koerse Spel mag zélf deelnemen aan de Horse Race 4Brain in een duo sulky. Om kans te maken op dit unieke moment nemen fans gewoon deel aan het Waregem Koerse spel. Dat is vanaf 31 mei terug te vinden op de website. Begin augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.